ادعای نتانیاهو در انجمن سابان ۲۰۱۵ اندیشکده بروکینگز /قابل تأمل و ویژه
![بنیامین نتانیاهو](http://fa.alalamalislami.com/sites/fa.alalamalislami.com/files/styles/main/public/images/main/1394/09/1449560116.gif?itok=idX6h-FG)
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی در انجمن سابان ۲۰۱۵ مدعی شد که اجازه نخواهد داد ایران در جبهههای نبرد سوریه اقدامی علیه تلآویو انجام دهد و چنین رویدادی را تحمل نخواهد کرد.
جهان اسلام- دوازدهمین گردهمایی سالانه سابان با عنوان «اسرائیل و ایالات متحده آمریکا: دیروز، امروز و فردا» از روز جمعه ۱۳ آذر تا یکشنبه ۱۵ آذر در اندیشکده بروکینگز برگزار شد. موشه یعلون وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی و هیلاری کلینتون وزیر سابق امور خارجه آمریکا و نامزد دموکرات انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ آمریکا نیز در انجمن ۲۰۱۵ سابان که توسط مرکز سیاست خاورمیانه اندیشکده بروکینگز برگزار شد سخنرانی کردند. اسرائیل و فلسطین، نقش ایران در خاورمیانه، پیامدهای سرازیر شدن جنگ سوریه در منطقه، و تهدیدات جهانی داعش، مباحث اصلی انجمن ۲۰۱۵ سابان خواهد بود.
آنچه در ادامه میخوانید متن کامل سخنان نتانیاهو در انجمن سابان ۲۰۱۵ است:
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی که با ارتباط تصویری برای حاضران انجمن سابان اندیشکده بروکینگز سخنرانی کرد به تیراندازی مرگبار در سن برناردینوی آمریکا اشاره و آن را حملهی وحشتناک و وحشیانه توصیف کرد. بنیامین نتانیاهو گفت: تروریستهایی که در کالیفرنیا یا در اسرائیل یا در پاریس حمله میکنند، در واقع به ارزشهایی حمله میکنند که برای ما عزیز است، مثل آزادی، بردباری و تکثر. همه چیزهایی که ارزش زندگی و جامعه را از دیدگاه ما تعریف میکنند از دیدگاه آنها لعنت و تکفیر است. به همین علت است که آنها به ما حمله میکنند. من همچنین معتقدم که این چیزی است که باعث تقویت مای شود. آنها فکر میکنند که ما خوشگذاران و ضعیف هستیم اما ما در واقع جامعهای بسیار قوی و مقاوم هستیم چون ما دارای همان ارزشهایی هستیم که آنها خیلی از آن نفرت دارند. این ارزشها باعث میشوند که پیوند بین اسرائیل و آمریکا و پیوند بین مردم آمریکا و مردم اسرائیل خیلی قوی باشد. هویت همین ارزشها است که امروز با چنین حملات شدیدی روبرو است. به نظر من هیچ کس نباید مقاومت و قدرت جامعه ما را دستکم بگیرد.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در ادامه اظهارات خود گفت: هیچ کس نباید آمریکا را دستکم بگیرد، این کشور رهبر دنیا بود، رهبر دنیا باقی میماند و رهبر دنیا خواهد بود، علت این رهبری دقیقاً این است که این کشور ریشههای زیاد در ارزشهایی دارد که باعث میشود جوامع، عالی باشند. این ارزشها همان ارزشهایی هستند که ما با آنها زندگی میکنیم. به همین علت است که هیچ کس نباید اسرائیل را دستکم بگیرد، هیچ کس نباید قدرت ائتلاف ما را دستکم بگیرد، این ائتلاف قوی است و در سالهای آتی حتی قویتر هم خواهد شد. من قدردان تمایل رئیسجمهور (آمریکا) برای شکل دادن به یک توافق جدید بین اسرائیل و آمریکا هستم. این توافق به یک یادداشت تفاهم ده ساله برای تقویت همکاری اسرائیل و آمریکا و تقویت امنیت اسرائیل با حمایت آمریکا، مربوط میشود. به نظر من همه در اسرائیل قدردان این مسئله هستند و شروعکننده این قدردانی هم من هستم.
بنیامین نتانیاهو افزود: ما امروز با دو چالش روبرو هستیم که من دوست دارم به صورت خلاصه درباره آن توصیف داشته باشم. چالش نخست یک چالش جهانی است و به نبرد تروریسم اسلامی ستیزهجو مربوط میشود که نه تنها خاورمیانه را به ستوه آورده است بلکه به طرزی فزاینده اروپا و آمریکا و آسیا و همه جا را به ستوه آورده است. چالش دوم به مشکل خاص مربوط به مناقشه فلسطینی اسرائیلی مربوط میشود که من دوست دارم دربارهاش صحبت کنم.
در بخش مربوط به چالش جهانی باید بگویم، بسیاری عادت دارند که بگویند هستهی مناقشه در خاورمیانه و نیز بقیه دنیا، ریشه در مناقشهی اسرائیلی – فلسطینی دارد درحالیکه این هرگز درست نیست بلکه اکنون میشود ثابت کرد که این گفته نادرست است.
وی گفت: چیزی که ما مشاهده میکنیم این است که نظم قدیمی که پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی تثبیت شده بود، در حال از بین رفتن است و اسلام ستیزهجو، چه مربوط به فرقه شیعه تحت رهبری ایران باشد و چه مربوط به فرقه سنی تحت رهبری داعش باشد، برای پر کردن این خلأ شتافتهاند. اکنون این دو نیرو در حال برخورد کردن با یکدیگر هستند چون هر یک از آنها میخواهد پادشاه قلمرو اسلامی باشند، آنها اول از همه امیدوارند که این قلمرو را در خاورمیانه ایجاد کنند و سپس میخواهند طبق طرحهای جنونآمیز خود، آن را در بقیه دنیا ایجاد کنند. اما به هر حال این نبرد، نبرد اسلام ستیزهجو علیه بقیه مسلمانان و علیه همه است. این مسئله در مورد داعش کاملاً ثابت شده است که حرف خود را پنهان نمیکند ولی در مورد ایران به صورت پوشیده بیان میشود ولی بلند پروازیها یکسان است. خطری که ما با آن روبرو هستیم این است که اسلام ستیزهجو به یک کشور مستقل دست یابد چون کشور باعث میشود که آنها پول و درآمدهای نفتی داشته باشند و به آنها قدرت میدهد که تسلیحات تولید کنند و یا به تسلیحات دست یابند که در مورد داعش شامل تسلیحات شیمیایی و سایر تسلیحات پیشرفته میشود. البته جستجو برای تسلیحات هستهای یا زیردریاییها و یا ماهوارهها و موشکها و موشکهای هدایتشونده در مورد ایران صدق میکند. این نیروها اکنون بر سر خاک سوریه با یکدیگر میجنگند. موضع من این است که ما مداخله نکنیم چون سوریه تحت سلطه داعش بد است و سوریه تحت سلطه ایران نیز بد است. سیاستهای ما این بود که تلاش نکنیم یکی را در برابر دیگری تقویت کنیم بلکه هر دو را تضعیف کنیم. اما به هرحال سیاست من این بود که مداخله نکنیم و در این زمینه دو استثنا داشته باشیم. استثنای نخست مسائل انسانی است. ما جزو نخستین کشورهایی بودیم که کمک انسانی به سوریه(تروریستهای داعش و تکفیری) ارائه کردیم. ما یک بیمارستان صحرایی در نزدیک مرز ما در جولان ایجاد کردیم و هزاران سوری را پذیرش کردیم درحالیکه مبهوت بودند. آنها همیشه فکر میکردند که اسرائیلیها شیاطین هستند اما اکنون به فرشتگانی درمانگر تبدیل شدهاند. نکتهی دوم این بود که اسرائیل تحمل نخواهد کرد که از قلمرو سرزمینی سوریه برای انتقال تسلیحات مرگبار به حزبالله و گشایش جبهه جنگی علیه ما در لبنان استفاده شود یا اینکه از سرزمین سوریه برای حمله به ما استفاده شود یا از آن استفاده شود تا ایران بتواند جبهه ترور یا نظامی علیه ما را از جولان یا هر جای دیگر در سوریه ایجاد کند. اینها اصول روشن ما است که به آنها پایبند هستیم.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در انجمن سابان درباره مناقشه فلسطینیها با این رژیم صحبت کرد. بنیامین نتانیاهو در ادامه اظهارات خود در انجمن سابان گفت: من همچنین برای رئیسجمهور پوتین اظهار داشتم که این اصول، اصولی است که ما همچنان به آن پایبند خواهیم بود و معقول خواهد بود که روسیه و اسرائیل ریسک برخورد نظامی را کاهش دهند. ما این کار را کردهایم همانطور که آمریکا نیز این کار را کرده است اما برای من بسیار اهمیت دارد که تأکید کنم سیاست اسرائیل همچنان در راستای خطوطی دنبال خواهد شد که من تشریح کردهام.
وی افزود: اگر من به دنیا به طور کلی نگاه کنم میبینم که هستهی مناقشه در خاورمیانه نبرد بین قرونوسطی گرایی و مدرنیته است و این نبرد اکنون در سراسر دنیا در جریان است. کشورهای پیشرفته و متمدن دنیا باید آرمانهای مشترک داشته باشند تا اسلام ستیزهجو را مهار کنند و در نهایت آن را شکست دهند.
بنیامین نتانیاهو تصریح کرد: انسانها خواستار آزادی هستند. به نظر من این علاقه، فناوری آزادی و گسترش اطلاعات در نهایت باعث شکست اسلام ستیزهجو خواهد شد همانطور که باعث شکست ایدئولوژی قاتلانه دیگری شد که به دنبال سلطه جهانی بود یعنی نازیسم. در مورد نازیسم حدود شصت میلیون نفر کشته شدند و حدود یک سوم مردم ما کشته شدند تا اینکه نازیسم از بین برود اما در این مورد نمیتوانیم اجازه دهیم که دیگر تکرار شود. به نظر من این اتفاق نخواهد افتاد چون اولاً ما سوابق تاریخی داریم و دوم اینکه ما کشور اسرائیل را برای مردم یهود داریم. ما اجازه نخواهیم داد که هیچ یک از این نیروهای خشن و قرونوسطایی کشور ما و مردم ما را تهدید کنند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در بخش دیگری از اظهارات خود درباره مناقشه فلسطین گفت: تا جایی که به مناقشه فلسطینی- اسرائیلی مربوط میشود، فکر میکنم که یک سوء تفاهم دیگر وجود دارد. افراد مدتهای طولانی گفتهاند که هستهی این مناقشه، اقدام اسرائیل به تسخیر سرزمین در جنگ سال هزار و نهصد و شصتوهفت است. این موضوعی است که باید در هر روند صلح به آن پرداخته شود همانطور که به موضوع شهرکها نیز باید پرداخته شود اما قلب مناقشه نیست. در غزه هیچ چیز تغییر نکرد. در واقع به جای دستیابی به صلح، ما سرزمین را دادیم ولی در ازای آن شاهد بودیم که پانزده هزار موشک روی سر ما ریخته شد. ما همه شهرکها را برچیدیم، ما اجساد افراد را از داخل قبرهایشان خارج کردیم اما آیا به صلح دست یافتیم؟ خیر. ما بدترین ترور ممکن را دریافت کردیم. به نظر من این اتفاق قبلاً در لبنان هم رخ داده بود. وقتی که ما لبنان را ترک کردیم افراد گفتند که اگر شما لبنان را ترک کنید سپس حزبالله با شما صلح میکند. اما ما پانزده هزار موشک را از آنها هم دریافت کردیم. پس طبیعی است که افراد بگویند اگر ما خواستار راهحل برای فلسطینیها در یهودا و سامرا در کرانه باختری هستیم، چگونه میتوانیم تضمین کنیم که این مسئله بار دیگر رخ نخواهد داد. ما برای آنکه اطمینان حاصل کنیم این اتفاق دیگر رخ نخواهد داد باید ریشهی اصلی مشکل را حل کنیم. چرا این مناقشه برای صد سال حل نشده است؟ چرا این مناقشه پس از نخستوزیرهای متوالی اسرائیل که شش نفر هم بودند حل نشد؟ چرا پس از توافقنامه اسلو حل نشد؟
درحالیکه توافقنامه اسلو پیشنهاد صلح به فلسطینیها بود تا آنها بتوانند کشوری را در کنار اسرائیل ایجاد کنند. علت این است که فلسطینیها هنوز تمایل نداشتهاند از آن پل عاطفی و احساسی عبور کنند و رویای دستیابی به یک کشور جایگزین برای اسرائیل را کنار بگذارند. به همین علت است که آنها یعنی حماس در غزه و تشکیلات خودگردان فلسطینی به طور دائم قبول نمیکنند که آنها در توافقنامه نهایی صلح، کشور یهودی را به رسمیت بشناسند. آنها از ما میخواهند که یک کشور برای مردم فلسطین را به رسمیت بشناسیم اما از دادن همین حق به ما خودداری میکنند. من گفتهام و همچنان میگویم که در نهایت تنها راهحل ممکن و شدنی، تشکیل یک کشور به صورت یکجانبه نیست بلکه تشکیل یک کشور فلسطینی غیرنظامی شده است که کشور یهودی را به رسمیت بشناسد. راهحل نیز همین است. فلسطینیها باید کشور یهودی را به رسمیت بشناسند اما آنها دائماً از چنین کاری خودداری میکنند. آنها کشور یهودی برای مردم یهود در هر حدومرزی را به رسمیت نمیشناسند. قلب مناقشه نیز همین مسئله است. ناتوانی یا عدم تمایل رهبری فلسطینی به انجام دادن این جهش، مشکل کار است. وقتی که ابومازن درباره اشغال سرزمین فلسطینی در شصتوهفت سال گذشته صحبت کرده بود شما باید به اشاراتی در این زمینه دست مییافتید. آیا شما شنیدید؟ اشغال سرزمینهای فلسطینی در شصتوهفت سال گذشته! شصتوهفت سال پیش سال هزار و نهصد و چهلوهشت بود یعنی زمانی که کشور اسرائیل تأسیس شد. آیا منظور ابومازن این است که تلآویو سرزمین اشغال شده فلسطینی است یا اینکه حیفا سرزمین اشغال شده است یا اینکه بئر شوا اشغال شده است؟ وی برای مردم خود اذعان نمیکند که این مسئله از دیدگاه آنها خاتمه یافته است. آنها میگویند که دلشان میخواهد که مرزهای نهایی چگونه باشد؟ آنها از پذیرش این مسئله خودداری میکنند که آنها هیچ ادعایی روی سرزمین کشور یهودی ندارند و تلاش نمیکنند که آن را پر از فرزندان آوارگان کنند. رویهمرفته ما در اسرائیل شمار زیادی از آوارگان یهودی را از سرزمینهای عربی پذیرفتیم. من به این نکته درباره به رسمیت شناختن ملی متقابل اشاره کردم چون این مسئله بسیار اساسی است. درحالیکه بارها و بارها گفته شد که قلب مناقشه در خاورمیانه است مناقشه فلسطینی – اسرائیلی بود. این مسئله اکنون کودکانه و نامربوط است. همین استدلال درباره اینکه قلب مناقشه شهرکها و سرزمینها است، صدق میکند. موضوعاتی وجود دارند که باید حل شوند اما جزو موضوعات اصلی نیستند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی افزود: اگر ما میخواهیم این موضوع را حل کنیم، باید از رهبری فلسطینی بخواهیم که کشور یهودی را به رسمیت بشناسد. ما همچنان موضوعات بسیاری را برای حل کردن داریم اما شروع این کار با درک حق مردم یهود برای داشتن کشوری برای خودشان، شروع میشود. بنیان صلح همین است. مانع اصلی، فقدان این «به رسمیت شناختن» است. من امیدم را از دست نمیدهم. نمیتوان رهبر مردم یهود بود ولی ابراز امیدواری نکرد چون ما در هزاران سال گذشته بر بسیاری از موانع فائق شدیم.
وی افزود: ما با دو کشور مصر و اردن صلح کردیم. تصویری که من درباره تهدید اسلام ستیزهجو برای جوامع عرب و مسلمان بیان کردم، همچنان در حال ظهور یافتن است. ما در بسیاری از تماسها با کشورهای عربی در حال پیشرفت هستیم. بسیاری از کشورها نیز عرب نیستند. مثل کشورهای آسیایی چین، هند و ژاپن. شمار زیادی از کشورها آفریقایی هستند و کشورهایی هم از آمریکای لاتین هستند. بسیار دلگرمکننده است که میبینیم که چگونه وقتی مردم دیدگاه خود را درباره مناقشه اصلی بین قرونوسطا گرایی و مدرنیته تغییر میدهند دیدگاهشان درباره اسرائیل تغییر میکند. من میدانم که ما همچنان دوستی بهتر از آمریکا نداریم. این شراکت مبتنی بر ارزشهای محکم است. این ائتلاف قدیمیترین ائتلاف است و من برای آن ارزش زیادی قائل هستم.
در طول خطوط حزبی چه دمکراتها و چه جمهوریخواهان و نمایندگان مستقل، ما برای حمایت شما ارزش قائل هستیم. من معتقدم که این روابط بین آمریکا و اسرائیل محوری است که برای بهتر شدن وضعیت انسانی، بسیاری از شراکتها حول آن ایجاد خواهد شد.