روحانی93: نام افرادمفسد بایدبر زبان رسانه ها باشد/ روحانی 95: رسانه ها فساد را «بزرگ» و «عادی سازی» میکنند

روحانی93: نام افراد مفسد باید بر زبان رسانه ها باشد/ روحانی 95: رسانه ها فساد را «بزرگ» و «عادی سازی» می کنند
گروه سیاسی-رجانیوز: «زمان مبارزه با فساد گذشته است» این را می توان خلاصهای اظهارات این روزهای دولتمردان دولت یازدهم دانست. دولتی که روزهای آغازین خودرا با شعار «مبارزه با فساد» آغاز کرده بود و با لحنی انقلابی از برخورد با مفسدین اقتصادی سخن می گفت حالا در روزهای پایانی عمر خود سخن گفتن رسانه ها از مبارزه با فساد را اشتباه و عاملی برای عادی شدن فساد در جامعه معرفی می کنند.
به گزارش رجانیوز شروع به کار دولت یازدهم همراه بود با شعارهایی که از آنها بوی اعتدال در سیاست و انقلابی گری در برخورد با مفسدین اقتصادی به مشام می رسید. شفاف سازی یکی از رموز اصلی رونق اقتصادی معرفی می شد و در هر مراسمی گریزی هم به آن زده میشد. اما این سخنان بیش از آن که مسئولان حاضر در بدنه دولت یازدهم را مخاطب خود قرار دهد، دولتمردان دولت سابق را نشانه گرفته بود. اما درست در زمانی که گمانه هایی از فسادهای گسترده در دولت تدبیر و امید مطرح می شد ادبیات دولت مردان نیز دچار استحاله چشم گیری شد.
در همین راستا روزهای آغازین دولت تدبیر و امید بود که رئیس جمهور روحانی در مراسم 22 بهمن 92 از عزم راسخ دولت برای مبارزه با فساد سخن گفته بود و از همه مردم درخواست کرد تا دولت را در زمینه مبارزه با فساد یاری کند.روحانی در این مراسم گفته بود: «مگر میتوان تحمل کرد که یک فرد، 9 هزار میلیارد تومان پول این ملت را ببرد، کجا برده است. کجا مصرف شده است. چه کسانی اجازه دادهاند، ما باید مواظب فساد باشیم. ما باید در برابر مفسدان ایستادگی کنیم. ملت ما نمیپذیرد که پول بیتالمال در جیب مفسدان و افراد خاصی باشد. مبارزه با فساد، خواست این ملت بزرگ است».
روحانی که در سه سال پیش مبارزه با فساد را «خواست ملت» می دانست حالا نظر دیگری دارد. این روزها مبارزه با فساد و سخن گفتن از مفاسد اقتصادی در نظر رئیس جمهور تبدیل به «سخنی دروغ» و «تفریح» برخی از رسانه ها شده است. روز گذشته بود که روحانی روز درحاشیه معرفی وزرای پیشنهادی برای سه وزارتخانه ای که به تازگی وزرای خود را از دست داده اند گفت:
«بعضیها مثل اینکه بالا و پایین کردن فساد برایشان لذت بخش است. اگر دستگاهی وامی داده و آن پول شده بدهی معوق، نمی دانم بعضی از رسانهها خوششان میآید که بدهی معوق را بگویند اختلاس که بعضی ها هم توجه دقیق به لغت و عبارتها نمیکنند. اگر فسادی است با آن مبارزه کنیم نه اینکه آن را بزرگ کنیم. نه اینکه طوری تبلیغ کنیم که به نظر برسد بعضیها دارند فساد را در جامعه عادی سازی میکنند».
روحانی این روزها در شرایطی معتقد است که رسانه ای شدن فسادهای دولتمردان دولت یازدهم عادی سازی فساد است و به جای رسانه ای شدن باید با آن مبارزه کرد که فراموش کرده است که تا دیروز از فسادهای 9 هزار میلیاردی گلایه می کرد ولی حالا که پای فساد 8 هزار میلیارد تومانی در صندوق ذخیره فرهنگیان، اختلاس 1200 میلیارد تومانی در بانک ملی و اختلاس 500 میلیارد تومانی در بانک ملت به میان آمده است و از سوی مقامات دستگاه قضایی نیز مورد تایید قرار گرفته است به «عادی سازی فساد» و بزرگنمایی تبدیل شده است.
این روزها در منظر دولتمردان، ورود رسانه ها به پرونده فساد اقتصادی دولتمردان یازدهم به عنوان مانعی معرفی می شود که دست دولت را در برخورد با مفاسد اقتصادی خواهد بست. اگرچه سه سال و نیم زمان زیادی نیست ولی گویا برای دولت تدبیر و امید زمان مناسبی بوده تا هر آنچه را که پیش از این به زبان آورده شده به فراموشی سپرده شود، از لزوم حمایت مردم برای مبارزه با فساد تا دعوت رسانه ها به ورود در این عرصه.
در همین راستا روحانی اسفند سال 92 بار دیگر از فساد سخن گفته بود. در بیستمین جشنواره مطبوعات که در اولین سال عمر دولت تدبیر و امید برگزار شده بود، روحانی رسانه ها را دعوت کرد تا با ورود به عرصه مبارزه با مفاسد اقتصادی و با شفاف سازی آن هزینه این کار را برای مفسدین افزایش دهد.رییس جمهور در آن مقطع با طرح سوالی مبنی بر این که چه کسی می تواند با این فساد مبارزه کند، گفت:
«تنها قوه مجریه؟ تنها قوه قضاییه؟ بزرگترین قدرتی که می تواند به صحنه بیاید وبا فساد مبارزه کند، رسانه ها هستند. رسانه ها باید به صحنه بیایند . نام افراد مفسد و ویژه خوار نباید در جیب رییس دستگاه اجرایی کشور باشد. نام افراد مفسد و ویژه خوار باید بر سر زبان و بیان خبرنگاران ما قرار گیرد. اگر رسانه ها و مطبوعات همه به صحنه بیایند، نه اینکه با مفسد می شود مبارزه کرد، بلکه می شود جلوی فساد را گرفت. رسانه ها باید هزینه ها را آنقدر بالا ببرند که کسی در مسیر فساد قرار نگیرد و هوس فساد به سرش نزند و راه آن، حضور فعال رسانه ها است».
حالا این روزها دولت یازدهم ورود رسانه ها به پرونده مفاسد اقتصادی را مانع برخورد دولت با مفسدان می دانند. وزیر اطلاعات یک روز از رسانه ها برای انتشار فیش های حقوقی تشکر می کند و یک روز دیگر این کار را سنگ اندازی مقابل پای دولت برای برخورد می داند. یک بار از منظر دولت یازدهم نام مفسدان اقتصادی باید توسط رسانه ها بر زبان ها بیفتد و روز دیگر رسانه ها متهم به عادی سازی فساد و بزرگ نمایی می شوند. شاید بد نباشد دولت یازدهم یک بار هم که شده موضع خود را با فساد و مفسدان اقتصادی روشن کند. یک بار برای همیشه دولتمردان تدبیر و امید به صراحت اعلام کنند که قصدی برای برخورد با مفسدان دارد یا نه.
دولت یازدهم برای منافع خود و با نگاهی به انتخابات پیش رو هم که شده باید اندکی مبارزه با مفسدان اقتصادی را جدی بگیرد. این گونه احتمال دارد بخشی از اعتماد جامعه به دولت که در اثر روی دادن فساد های اقتصادی در بانک ملت و فیش های حقوقی و صندوق توسعه فرهنگیان از بین رفته است ترمیم گردد.