وحید آنلاین یا پروژه اینترنتی فرماندهی سایبری آمریکا
«وحید حق طلب» موسس کانال وحیدآنلاین پس از فرار به ترکیه و پناهنده شدن به آمریکا، پروژههای کاری جدیدی را آغاز کرد.
به گزارش ثامن پرس، «وحید آنلاین» نام مستعار یک فعال مجازی به نام «وحید حقیقتطلب» است. وی در ابتدا در شبکههای اجتماعی با نام (Vahid HT) شناخته میشد.
وحید حقیقتطلب، چند سال پیش از انتخابات ۸۸ فعالیت خود را به صورت جدی در شبکههای اجتماعی (بهخصوص فرندفید) و وبلاگ شخصیاش آغاز کرد و سپس با حلقه وبلاگنویسان «پرشینبلاگ» ارتباط گرفت و توانست با اطلاعرسانیهای سریع، لقب «وحیدآنلاین» را از آنِ خود کند.
فتنه و خروج از کشور
او در سال ۸۸ از طریق سمیه توحیدلو که عضو حزب مشارکت بود، یکی از فعالترین خبرنگاران مجازی ستاد موسوی شد و با استقرار در ستاد قیطریه در روز انتخابات، خبر حضور نیروهای امنیتی در این ستاد را مخابره کرد.
چند روز بعد از انتخابات و تنگ شدن عرصه بر فتنهگران، وحیدحقیقتطلب مدعی شد که بازداشت شده و پس از ۲۴ ساعت در حساب کاربری توییترش یک جمله را منتشر کرد: «از مرز خارج شدم».
او که به کمک قاچاقچیان، به ترکیه فرار کرده بود، پس از یک سال به آمریکا پناهنده شد و به واشنگتن رفت.
هیچ اطلاعاتی درباره وضعیت شغلی و منبع درآمد وحیدآنلاین در دسترس نیست.
اعتقاد حقیقت طلب درباره ی وزیر خارجه
او معتقد است مسدود کردن دسترسی به محصولات آنلاین در ایران توسط شرکتهایی مانند گوگل، همانند فیلترینگ اینترنت در ایران توسط دولت است.
او درباره حضور محمدجواد ظریف در رسانههای اجتماعی گفته است: «ظریف اولین مقام بلندپایه ایرانی است که با انگشتان خودش تایپ میکند و اعلام کرده که از فیسبوک استفاده میکند.
فرار از ایران و آغاز پروژه های جدید
«وحید حق طلب» موسس کانال وحیدآنلاین پس از فرار به ترکیه و پناهنده شدن به آمریکا، پروژههای کاری جدیدی را آغاز کرد.
مهمترین پروژهی کاری او، فعالیت گسترده در شبکههای اجتماعی و به خصوص توییتر با عنوان «شهروند خبرنگار» بود. محل اصلی فعالیت او توییتر است و در شبکههای دیگری نظیر فیسبوک، اینستاگرام و گوگلپلاس نیز فعالیت دارد؛ اگرچه سیاست گوگلپلاس مبنی بر اجازه ندادن به کاربران برای استفاده از نام مستعار، او را مجبور کرد که حساب خود را در آن شبکه غیرفعال کند.
پروژه بعدی او سایت «لینکده» بود. حقطلب در معرفی لینکده که تا حدی شبیه به «بالاترین» است، نوشته: «این یک تلاش شهروندی است که برای پیشرفت بیشتر از هرچیز دیگری نیاز به کمک و حمایت سایر شهروندان دارد. خصوصا برای اطلاع رسانی در شبکههای اجتماعی.» البته وحید حقطلب توانایی ادارهی «لینکده» را نداشت و عملا در این پروژه شکست خورد. هماکنون دامین این سایت به توییتر او هدایت میشود.
به نظر میرسد وحیدآنلاین همچنان در فکر راهاندازی پروژههای جدیدی در فضای مجازی است. بررسیها نشان میدهد حداقل ۵۰ دامین به اسم و مالکیت وی وجود دارد که با مشاهده اسامی برخی از آنها میتوان پروژههای بعدی او را تا حدودی حدس زد:
balatarim.com
beshmor.com
dehkadeh.org
ezdevaj.site
hamsaryabi.site
khabargoo.com
linkadeh.com
nazarsanji.online
rooz.online
sigheh.online
tokhmi.com
vahid-online.com
zanan.site
zarif.online
گفتنی است دو دامین hassan-rouhani.org و hassan-rouhani.net نیز قبلا به اسم وی بوده که اکنون آزاد شده است.
منابع درآمدی حقیقت طلب از کجاست؟
سوال اساسی در اینجا آن است که منبع درآمدی وحید حقطلب در آمریکا چیست؟ او هیچ اطلاعات و نوشتهای در شبکههای اجتماعی و وبلاگ خود دربارهی کارش در آمریکا بیان نکرده. حداقل درآمد یک شهروند آمریکایی در شهرهای بزرگ باید چیزی در حدود ۱۲۰۰ هزار دلار در سال باشد تا بتواند به راحتی زندگی کند. اضافه کنید هزینههای نگهداری سالانه ۵۰۰ دامین و دیگر پروژههای او را می پردازد؟
حقیقت طلب محتوا را با چه هدفی منتشر می کند
شیوه ی انتشار اخبار در توییتر به شکل منتخب و بازنشر آن در کانال تگرامی اش، آن هم با استفاده از نوشته های طنز می باشد که با استفاده از فضا سنجی رسانه های داخلی و برون مرزی ایران اتفاق می افتد و به قصد تخریب و شکستن حرمت ها انجام می پذیرد.
به عنوان نمومی یکی از موضوعات اخیر که بسیاری توسط رسانه های جریان انقلابی به آن پرداخته شد، موضوع فوت مرحوم شایانفر بود که این کانال نیز با توجه به فضاسازی رسانه های جریان انقلاب و همچنین تسلیت رهبری برای فوت وی و از طرفی اهمیت کار مرحوم شایان فر در موسسه کیهان که به عنوان یک محقق اثر نیمه پنهان را در 60 جلد آن هم برای مقابله با تحریف تاریخ و همچنین مبارزه با جریان زاویه دار و معاند با انقلاب به چاپ رسانده بود، سبب شد تا این را موضوعی برای تخریب آثارش قرار دهد و از مرحوم شایانفر به عنوان یک دروغ پرداز نام ببرد.
سایر پست های وحید حقیقت طلب نمونه های مشابه همین است که در موضوعاتی همچون سعید طوسی به همراه سایر کانال های ضدانقلاب به عنوان یکی از مراجع تولید محتوای ضد دین عمل می کرد.