حضرت امام خمینی(ره) و دعای تحویل سال
* بصیرت واقعی
خداوند متحول کند قلوب و ابصار ما را و بصیرت ما را به یک قلوب نورانی ویک بصیرت واقعی که مسائل را درست ارزیابی کنیم ...
من امیدوارم که خداوند این سال را سال رحمت، سال برکت، سال صفا، سال برادری و سال برابری قرار دهد و تمام ملت و دولت و دست اندرکارها تماماً مجتمع باشند و با هم این کشور را به سلامتی و سعادت، همه چیزهایی که احتیاج دارد تهیه کنند و کارسازی کنند و از کارهای ناشایستی که در کشور واقع می شود، و این لازمه یک انقلاب است، جلوگیری کنند و مملکت ما در سال آینده و در این سال مملکتی باشد که قانون فقط حکم کند . هیچ کس غیر قانون حکم نکند و تمام مجری قانون باشند و کسی در حدود غیر قانونی عمل نکند و همه در حدود خودشان عمل کنند.
پیام نوروزی امام خمینی در سال 60
* تمام قلوب در دست خداست
(یـا مـقـلب القـلوب و الابـصـار یـا مـدبـر اللیـل و النـهـار یـا مـحـول الحـول و الاحـوال حـول حـالنـا الى احـسـن الحـال ) تمام قلوب و تمام ابصار و بصیرتها در دست خداى تـبـارک تـعـالى و یـد قـدرت اوسـت . اوسـت کـه تـدبـیـر مـى کـنـد جـهـان را، لیـل و النـهار را و اوست که قلوب را متحول مى کند و بصیرتها را روشن مى کند و اوست که حالات انسان را متحول مى کند و ما آن را در ملت عزیز خودمان، در زن و مرد، در کوچک و بـزرگ یـافـتـیـم . ایـن تـقـلیـب قـلوب کـه قـلبها از آمال دنیوى و از چیزهائى که در طبیعت است بریده بشود و به حق تعالى پیوسته بشود و بصیرتها روشن بشود و صلاح و فساد خودشان را به وسیله بصیرت بفهمند.
مـن امـیـدوارم کـه ایـن سال مثل سال سابق و مثل همیشه سـالى بـاشـد کـه هـم مـبارک باشد و هم تمام ارگانهاى دولتى بر طبق قوانین اسلامى عـمـل کـنـنـد و مـشـکـلات را به قدرت ایمان و پشتیبانى ملت یکى را بعد از دیگرى از بین بـبـرنـد. مـا اگـر چـه مشکلات زیاد داریم، لیکن در برابر آن مشکلات یک قدرت انسانى عـجیب و یک قدرت خداوندى در دنبالش و در پشتیبانى از او ما داریم.
تاریخ : 1/1/61
* مفهوم عید
البته عیدهایى که اسلام تأسیس فرموده است، برداشتهاى مـخـتـلفـى از آن بـه حـسـب نـظـرهـاى مـخـتـلفـى کـه اهـل نـظر دارند و به حسب قشرهاى مختلفى که برخورد مى کنند با آن بسیار مختلف است . آن بـرداشـتـى کـه اهـل مـعرفت از عید مى کنند، با آن برداشتى که دیگران مى کنند بسیار مختلف است . آنها بعد از اینکه در ماه مبارک رمضان آن ریاضتها را مى کشند و کشیدند روز عـیـد روز لقاى آنهاست، لقاء الله است آن روز براى آنها.(الغیرک من الظهور مالیس ) آنـهـا هـمـه چـیـز را از او مى دانند و آن روز را عید مى کنند براى اینکه بعد از ریاضت یوم ورود است به حضرت و عید قربان را بعد از اینکه تمام عزیزان خودشان را از دست دادند مهیا براى ملاقات مى شوند، آن هم ملاقات است بعد از اینکه
نـفـس خـودشـان را کـشـتـند و هرچه عزیز است در راه خدا از آن گذشتند، آنوقت است که روز لقـاسـت و جـمـعـه هـم اجـتـمـاعـاتـى کـه مـسـلمـیـن بـا هـم مـى کـنـنـد مـهـیـا مـى شـونـد، اهـل مـعـرفـت براى لقاء الله . پس برداشت آنها از عید غیر برداشت ماست و ما هم امیدواریم کـه بـه تبع اولیاء خدا به جلوه اى از آن جلوهها برسیم و ذره اى از آن معارف در قلب ما واقع بشود.
پیام نوروزی تاریخ :30/12/62
* معرفت الله، مقصد تمام انبیاء(ع)
یـا مـقـلب القـلوب والابـصـار یـا مـدبـر اللیـل والنـهـار یـا محول الحول والاحوال حول حالنا الى احسن الحال .
خـدایـا! مـا را در این سال نو از این حالى که داریم عوض کن، ما گرفتار هواهاى نفسانى هستیم و تودانى، و تو مى توانى ما را نجات بدهى ...
تمام مقاصد انبیا، برگشتش به یک کلمه است و آن معرفت الله، تمام مقدمه این است . اگر دعـوت بـه عـمـل صـالح شده است، اگر دعوت به تهذیب نفس شده است، اگر دعوت به مـعـارف شـده اسـت، تـمام برگشتش به این است که آن نقطه اصلى را که در فطرت همه انـسـانهاهست، حجاب را ازش بردارند تا انسان برسد به او، و او معرفت حق است، مقصد عالى همین است.
تاریخ : 1/1/65
* خدایا ما را از شر هوای نفسانی نجات ده
یـا مـقـلب القـلوب والابـصـار یـا مـدبـر اللیـل والنـهـار یـا محول الحول والاحوال حول حالنا الى احسن الحال .
خـدایـا! مـا را در این سال نو از این حالى که داریم عوض کن، ما گرفتار هواهاى نفسانى هستیم و تودانى، و تو مى توانى ما را نجات بدهى.
* درخواست تغییرات روحی در سال جدید
یـا مـقـلب القـلوب و الابـصـار یـا مـدبـر اللیـل والنـهـار یـا محول الحول والاحوال حول حالنا الى احسن الحال .
تـحـویـل حـال الى الحـسـن الحـال ایـن اسـت کـه انـشـاء الله در ایـن سـال نـو مـا تـغـیـیـرات روحـى بـدهـیـم، یـعـنـى واقـعـا تـحـول بـرایـمـان حـاصـل بـشـود و او بـه ایـن اسـت کـه هـمـان طـورى کـه سـیره انبیا از اول تـا آخـر بود.
تاریخ : 29/12/67
* تغییرات روحی در سال جدید
تحویل ِ«حال إلی أحسن الحال» این است که إن شاءالله در این سال نو، ما تغییرات روحی بدهیم، یعنی واقعاً تحوّل بر ایمان حاصل بشود. و او به این است که همان طوری که سیره أنبیا از اوّل تا آخر بوده است که جنگ و صلحشان برای خدا بوده است، هیچ پیغمبری جنگ نکرد إلا برای خدا و صلح نکرد إلا برای خدا.
1 فروردین 1368