حضرت امام خامنه ای: نگذارید احساس غیرت انقلابی و تکلیف در مقابل انقلاب، در دلهای شما ضعیف بشود و فرو بنشیند. مثل کسی که از خانواده و حرم و ناموس خوددفاع میکند،ازانقلاب وارزشها و دستاوردهای آن،همین طور دفاع کنید ۵۴۰ روز بعد از ژنو، یک سال پس از برجام/ حسن روحانی : پس از برجام هر روز یک گشایش داشتیم! :: فضای مجازی ؛ نیازامروز ، ضرورت فردا

فضای مجازی ؛ نیازامروز ، ضرورت فردا

خواستۀ ما: اینترنت باید ملّی، امن، پرسرعت، ارزان و پاک باشد

فضای مجازی ؛ نیازامروز ، ضرورت فردا

خواستۀ ما: اینترنت باید ملّی، امن، پرسرعت، ارزان و پاک باشد

دیدگاه و باور ما: فضای مجازی در خدمت صدورانقلاب، اقتصاد مقاومتی، صادرات غیر نفتی، نهضت تولید علم، جنبش نرم افزاری، ایجاد اشتغال پایدار، مبارزه با امپریالیسم واستکبار ستیزی یا مهدی ادرکنی
فضای مجازی ؛ نیازامروز ، ضرورت فردا

حضرت امام خامنه ای (حفظه الله تعالی): ۱۳۹۴/۰۶/۱۸
«ان‌شاءالله تا ۲۵ سال دیگر، به توفیق الهی و به فضل الهی چیزی به نام رژیم صهیونیستی در منطقه وجود نخواهد داشت.»

بایگانی
پیوندها
"تجربه برجام" نشان می‌دهد آمریکایی‌ها هیچ تمایلی برای اعمال آزادانه اراده دولت ایران نسبت به دارایی‌های خود ندارند.

 بازپس‌گیری پول‌های بلوکه شده ایران در خارج از کشور و رفع محدودیت‌های نقل و انتقالات بانکی، از جمله عللی است که همواره توسط دولت حجت‌الاسلام روحانی به‌عنوان یکی از انگیزه‌ها و ضرورت‌های مذاکره با آمریکا درباره مسئله هسته‌ای و رسیدن به یک توافق  جامع اعلام می‌شد. 

 

به گزارش تسنیم، بعد از توافق ژنو در سوم آذر 92 اعلام شد که ایران به‌ازای پذیرفتن  محدودیت‌های مهمی برای برنامه هسته‌ای خود، تا حصول توافق نهایی مبلغی به‌میزان 4.2 میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده خود را دریافت خواهد کرد.

 

همچنین بعد از توافق اصلی در وین (برجام) اعلام شد که ایران مجموعاً به 100 میلیارد دلار از دارایی‌های خود دسترسی پیدا خواهد کرد.

مسئولان دولتی و به‌ویژه مدیران اقتصادی دولت بارها در سخنرانی‌ها و گفت‌وگوهای خود تأکید می‌کردند که ورود این دلارها به ایران بخش مهمی از مشکلات اقتصادی را  حل خواهد کرد. رئیس کل بانک مرکزی مکرراً تاکید می‌کرد با رسیدن به این دستاورد، ارز در کشور تک‌نرخی خواهد شد و راه برای رشد اقتصاد هموارتر می‌شود. 

 

امروز بیش از 540 روز از توافق ژنو و نزدیک به یک سال از حصول برجام در وین می‌گذرد، با این حال آخرین اخبار حاکیست که "حتی یک دلار" از این دارایی‌ها از طریق سیستم بانکی وارد کشور نشده است و محدودیت‌های بانک مرکزی ایران در این زمینه عملاً مشابه ایام پیش از مذاکرات هسته‌ای به‌قوت خود باقی است.

 

برخی مسئولان دولتی در واکنش به این مسئله اعلام می‌کنند دارایی‌های ایران آزاد شده و در حساب‌های بانک مرکزی در سوئیس و یا عمان قرار دارد، با این حال حقیقت آن است که دولت ایران به‌دلیل تحریم دلاری و بانکی، تاکنون نتوانسته است  حتی یک دلار از این دارایی‌ها را از طریق مبادلات رسمی بانکی به کشورمان بازگرداند.

 

به نظر می‌رسد موافقان حداکثری برجام در کشور و از جمله برخی مقامات دولتی تا پیش از این تصور می‌کردند آمریکایی‌ها پس از مذاکرات اجازه خواهند داد دارایی‌های کشور به‌صورت رسمی و بدون کمترین دردسری وارد ایران شود، با این حال "تجربه برجام" نشان می‌دهد آمریکایی‌ها هیچ تمایلی برای اعمال آزادانه اراده دولت ایران نسبت به دارایی‌های خود ندارند.

 

در گزارش‌های بعدی جزئیات بیشتری در این باره و سایر تجربیات شکل‌گرفته پس از توافق برجام منتشر خواهد شد.

۹۵/۰۴/۰۲
حسن حیدری

نظر شریف شما (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

'ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی